Raakvlak, de Intergemeentelijke Dienst voor Archeologie in Brugge en Ommeland
> Bieke Hillewaert
archeoloog bieke.hillewaert@brugge.be

Jan Huyghe
archeoloog
jan.huyghe@brugge.be

Stefan Decraemer
archeoloog
stefan.decraemer@brugge.be

Ann Florizoone
administratief medewerker
ann.florizoone@brugge.be

Pakhuizen
Komvest 45, 8000 Brugge
Tel. 050/44 50 44
info@raakvlak.be
Raakvlak, de Intergemeentelijke Dienst voor Archeologie in Brugge en Ommeland heeft als werkgebied Beernem, Brugge, Damme, Jabbeke, Knokke-Heist, Torhout en Zedelgem. Het is de bedoeling om de werking mettertijd uit te breiden tot het ganse arrondissement.
De stad Brugge stelt haar volledige Archeologische Dienst, met personeel, huisvesting en werkingsmiddelen ter beschikking van de nieuwe vereniging en treedt op als beherende gemeente. De stedelijke archeologische dienst veranderde hierdoor in een intergemeentelijke archeologische dienst.
Het uitvoeren van opgravingen is slechts een onderdeel van het takenpakker van de intergemeentelijke dienst. De advisering van bouwdossiers en het streven naar het behoud van het archeologische erfgoed spelen een steeds belangrijkere rol. Daarnaast mogen ook de verwerking van de gegevens na de opgraving en de publiekswerking niet worden onderschat.
  home    contact    sitemap    colofon    archeologische spelers    archeologische collecties    oproep voor vrijwilligers    opgravingen    agenda    nieuwsbrief